Meny Stäng

Så lyckas du med dina musikerdrömmar

Många drömmer om ett arbetsliv inom musiken men alla kan inte nå dit. Det kräver hårt jobb och viljestyrka, för att inte tala om branschens höga krav på musikalisk talang. Nedan lägger vi upp stegen för att också du ska få leva din dröm.

Fråga dig varför du vill bli musiker

Innan du börjar satsa på din dröm om att bli musiker helt och hållet behöver du fråga dig varför du vill bli musiker. Vad är det du faktiskt vill uppnå och vilka är de verkliga drömmarna med musiken.

Det här är en bra metod för att hitta den starka motivation och drivkraft som krävs för att ta dig dit du vill.

Räkna med motgångar

Det krävs många försök för att lyckas här i livet, så också inom musiken. När du kämpar för att leva drömmen som musiker får du räkna med motgångar på vägen.

Men du behöver inte se på motgångarna som misslyckanden. Se dem istället som nyttiga lärdomar som du istället får kunskap ifrån.

Motgångarna kan komma även när du är en etablerad artist. Tänk på att teckna en inkomstförsäkring för att trygga din inkomst. På Inkomstförsäkring.se kan du jämföra bland inkomstförsäkringar för dig som jobbar med musik.

Var inte rädd att fråga om hjälp

Att både jobba med musiken på sidan om ditt jobb och försöka satsa helhjärtat på den är en tidskrävande aktivitet.

Berätta för vänner och familj hur det ligger till och var inte rädd för att be om hjälp med att mata katterna när du är borta på spelning eller transporthjälp till repet.

Dröm stort och sätt upp mindre delmål

Bortsett från motgångar och logistiska svårigheter är det viktigt att du hela tiden påminner dig om vart du vill komma.

Dröm hellre för stort än för litet och sätt upp mindre delmål. När målen görs mindre känns inte vägen till framgång lika lång.

Fira dina framgångar

När du lyckas med dina uppsatta delmål eller möts av andra framgångar är det viktigt att du firar framgångarna. Ge dig en klapp på axeln och luta dig tillbaka en stund med tanken på att du faktiskt är på god väg mot att förverkliga din livslånga dröm.