Meny Stäng

Bästa sätten att upptäcka ny musik

Att hitta nya artister och låtar kan vara både spännande och berikande, och idag har du många möjligheter att utforska musik du inte har lyssnat på tidigare. Här ger vi dig våra bästa tips på hur du kan bredda din musikrepertoar!

Använd streamingtjänster

Streamingtjänster som Spotify, Apple Music och Tidal erbjuder inte bara ett enormt bibliotek med musik från hela världen, utan också smarta rekommendationssystem. Testa till exempel spellistor som är baserade på din lyssningshistorik, personliga rekommendationer och tips på artister som liknar dina favoriter, så kan du snabbt hitta nya musikaliska upptäckter som matchar din smak.

Gå på musikfestivaler och lokala konserter

Att gå på musikfestivaler och lokala konserter ger dig inte bara chansen att uppleva livemusik, utan det är också ett utmärkt tillfälle att upptäcka nya talanger.

Många festivaler erbjuder en mångfald av artister och band från olika genrer, vilket gör det möjligt för dig att utforska och upptäcka musik som du kanske inte skulle ha stött på annars. 

Följ musikbloggar och läs recensioner

Musikbloggar och webbplatser som Pitchfork, NME och Rolling Stone är utmärkta källor för att hålla sig uppdaterad om den senaste musiken och artisterna bakom. Dessa plattformar kan inte bara introducera nya artister och album, utan ger också djupgående analyser och perspektiv som kan väcka ditt intresse för olika genrer och stilar.

Utforska sociala medier

Sociala medieplattformar som Instagram, Twitter och Reddit har dedikerade grupper och hashtags för musikälskare. Genom att följa artister, musikentusiaster och musikskribenter på dessa plattformar kan du enkelt hålla dig uppdaterad på vad som händer i musikvärlden. 

Interagera med andra medlemmar i dessa grupper för att få rekommendationer och dela dina egna musikaliska upptäckter.