Meny Stäng

Hörlurar

De flesta vet nog vad hörlurar är. Det är en ljudutrustning som har små högtalarelement som du sätter i dina öron för att höra, vilket för många är enklare än ett stationärt ljudsystem. Det finns inte bara hörlurar som du sätter i dina öron utan du kan även ha hörlurar som du sätter utanpå dina öron. Oavsett vilken sort du föredrar att använda har de samma uppdrag – att få ut ljud. Varianterna av hörlurar är många och det är bara smaken som är delad, det vill säga vilken sorts hörlur som du tycker bäst om. Här nedanför kan du läsa om några av de som finns på marknaden.

Slutna eller öppna hörlurar?

En hörlur kan vara öppen, halvsluten/halvöppen eller sluten. Om dessa hörlurar har en mikrofon kallas detta för headset men kan även kallas för mikrofonlurar. Hörlurar som är öppna har högtalarelementen en bit ifrån örat och dessa ger oftast ett naturligt ljud, mer likt en livespelning. De slutna hörlurarna har fördelen att vara ljudisolerade, vilket innebär att det varken kommer in eller ut något ljud. Vilken hörlur som är bäst att använda sig av är helt och hållet en smaksak och beror på hur du som användare tycker att de känns. Smaken är som baken sägs det och detsamma gäller såklart även för hörlurar.

Trådlösa eller med sladd?

Idag finns det många olika hörlurar att välja mellan så vilka ska du välja? Ska du ta dem som är kopplade med sladd eller ska du använda dig av trådlösa hörlurar? Med sladd har du alltid ljudet nära till hands.

Det finns inga batterier som ska laddas upp och du behöver inte vara rädd för att musiken plötsligt slutar spelas i dina öron. Med trådlösa hörlurar slipper du sladden men du måste alltid se till att batteriet är laddat. Oavsett om du väljer hörlurar med eller utan sladd kopplar du lätt ihop din enhet med dina hörlurar och kan därefter njuta av musiken.

Tänk på detta

Innan du köper hörlurar är det bra att veta lite om märket som du tänker köpa. Hur är deras produkter? Läs gärna om vad andra köpare tyckte. Det finns alldeles säkert recensioner som du kan ta del av innan du köper ett par hörlurar. Hur är kvaliteten och hur sitter de? Och det viktigaste av allt, hur är ljudet? Hörlurar som är billiga att köpa kan bli dyra i längden om du får köpa nya hela tiden på grund av dålig kvalitet. Det betyder dock inte att dyrast alltid är bäst. Testa gärna olika märken och varianter och känn efter hur de känns och gör sedan din egen bedömning.