Meny Stäng

Finansiera dina instrument på bästa sätt

Om du är på jakt efter ett bra exemplar av ett instrument stiger kostnaden många gånger mot tiotalet tusenlappar. Det finns dock sätt att göra drömmen till verklighet. Genom att låna, köpa eller hyra så kan du snart lägga vantarna på dröminstrumentet – fortsätt läsa för att ta reda på hur.

Spara ihop till instrumentet

Det allra bästa sättet att finansiera något över huvud taget är att samla ihop pengarna. Ta ett extra skift, hjälp vänner och bekanta med något du är bra på eller avstå att köpa något som inte är nödvändigt.

Är det en investering för framtiden kan du investera kapitalet du har nu i fonder för att på så sätt få avkastning på besparingarna. Då blir det dessutom svårare att nalla av dem när du inte borde.

Ta ett instrumentlån om du har råd

Om tiden tryter och du vet att du kommer få pengarna i framtiden kan ett alternativ vara att ta ett lån. På Låneförmedlare.nu kan du jämföra erbjudanden från många långivare, för att hitta det som passar din ekonomiska situation bäst.

Att låna pengar är mest ett alternativ för dig som kan tjäna pengar på din musik. Fördelen med att ta ett lån är att instrumentet blir ditt direkt, och att du då kan använda det för att samla ihop till amorteringarna.

Ett lån är dock inte att rekommendera om du spontanköper ett instrument. Det rör sig om många tusenlappar, som du ska kunna betala tillbaka.

Hyr dina instrument

Inom somliga sammanhang går det att låna instrument. Det är ett bra alternativ för den som ännu inte har bestämt sig för vilket instrument eller musikgenre som passar.

Många utbildningar erbjuder möjligheten att låna instrument mot en hyra, om det är stadiet du är i. Det gäller exempelvis för vissa fritidskurser eller musikgrundskolor.

Den som föredrar att utforska musiken på egen hand kan istället hitta instrumentuthyrning på nätet. Även där betalas hyra, men de lånas en kortare period. Dessutom kan du ha dem hemma.