Meny Stäng

4 appar som hjälper dig i ditt musikskapande

För att förverkliga dina drömmar om musikskapande behöver du inte lägga tusentals kronor på att bygga en hemmastudio. Men hjälp av dagens teknik kan du istället skapa din musik direkt i telefonen. Läs vidare och hitta de bästa musikapparna för dig.

Dina egenkomponerade symfonier är bara några knapptryck bort. Här kommer listan på apparna som gör dina musikdrömmar till verklighet. Har du inte en lämplig mobiltelefon idag kan du surfa över till Mobiltelefoner.se för att hitta rätt telefon för dig.

1. FL Studio Mobile HD

Mobilversionen av mjukvaran FL Studio inriktar sig mot den elektroniska klubbmusiken och erbjuder användaren chansen att arbeta med ett stort utbud av instrument. Mjukvaran har tidigare använts av världsartisten Avicii och blir din för endast 149 kronor.

2. Apple Garageband

Grattisappen Apple Garageband gör din iPhone till en inspelningsstudio redo för musikskapande oavsett tidpunkt och plats. Här får du chansen att komponera musik som en DJ och sätta proffsiga rytmer på instrument du aldrig tidigare har använt.

Genom appens förstärkare kan du också koppla in din bas eller gitarr och spela med hjälp av klassiska pedaleffekter. Med appens mikrofon kan du spela in ett framförande när du vill.

3. SampleTank

Med appen SampleTank får du tillgång till hundratals olika instrument. Appen har stödjer även externa midi-kontrollenheter för att du ska ha möjlighet att använda din mobila synth vart du än är. Koppla bara in din externa usb-klaviatur så är du redo för att sätta igång med ditt musikskapande.

Appen är tillverkad av IK Multimedia och kostar 209 kronor.

4. Sony Insights

Här är appen som Sony har utvecklat för att underlätta planeringen för både artister och deras management. Appen erbjuder artisterna information om hur, var och när deras musik konsumeras och hur mycket pengar de tjänar på royalty.

Artisterna får även chansen att se vart i världen deras musik spelas via en ”heat map”. På så sätt underlättar appen planering inför kommande konserter och turnéer.